Poveștile jucătorilor: Chebe
Jucător & stil de joc
Pentru început, te rugăm să te prezinți. Spune-ne numele contului pe care ai jucat în cadrul finalei / rundelor de calificare, alianța, rasa, stilul de joc, poziționarea pe hartă, rolul tău pe Finala 2015.
Salut , eu sunt Traian, 31 ani din Cluj Napoca.
Prietenii ma cunosc drept Chebe, care de altfel a fost si numele contului cu care am jucat pe finala. Evident am jucat alaturi de Dacia E in cadranul NW avand ca rasa DACII.
Care sunt motivele pentru care ai ales această rasă, stil de joc și poziționare?
Am ales sa joc defensiv cu Dacii din lipsa de timp, avand 2 job-uri full time. Ca si pozitionare am fondat in imediata apropiere a ofensivului celulei, pe granita cu SW.
Împărtășește-ne ceva despre persoana/ele din spatele contului de joc.
De regula joc singur pe cont si cam fara sitteri dar avand in vedere intensitatea cu care se joaca pe finala stiam ca nu fac fata singur si am apelat la un prieten ca loctiitor.( Il salut pe aceasta cale pe Eduard si ii multumesc inca odata )
Când ai început să joci Travian și cum ai descoperit jocul?
Am inceput sa joc travian in 2008, evident dintr-o greseala. Eram la Timisoara cand am observat pe ecranul unui coleg o "PIZZA". Intrebandu’l despre ce este vorba mi-a zis ca este un joc de strategie, fapt ce ma atras sa aflu mai multe detalii.
Spune-ne cum a fost drumul parcurs în joc – de la stadiul de începător, până la performanțele actuale.
Am inceput RO2 runda a doua alaturi de aliantele PHOENIX. Am gasit o gasca foarte experiementata si deschisa cu multi jucatori din Timisoara cu care ulterior ieseam aproape in fiecare sfarsit de saptamana. Cred ca a fost unul dintre principalele motive pentru care am continuat sa joc acest joc si anume ca reuseam sa combima Jocul + Real life intr’un mod foarte placut.
Ce te motivează să participi, să te implici, sau să faci performanță în joc?
In primul rand ma implic pentru ca imi pasa , in al doilea rand particip pentru ca de multe ori conteaza sa participi si sa ajuti indiferent in ce masura o faci.In ceea ce priveste performanta prefer sa joc la cel mai inalt nivel mereu sau sa nu joc deloc.
Turneul Travian 2015, alianțe & colaborare
Cum s-a format echipa ta pentru Turneul/Finala 2015? Cine a avut inițiativa și ce anume v-a motivat?
Cred ca echipele se formeaza in timp si au la origine prietenii mai vechi.
In momentul in care cineva ia initiativa incep discutiile si intr-un final se creaza grupul. In Dacia E initiativa a fost a lui Emerik. In Dacia K a fost initiativa baietilor de pe Katyusha si asa mai departe...
Cum ați atras jucătorii în alianțele voastre?
Simplu : le-am cerut ajutorul pentru a castiga finala mondiala , le-am cerut sa lase deoparte joaca de copii si sa se concentreze pe un proiect mai mare , mai important la nivel mondial.
Cum reușiți să scoateți ce mai bun din fiecare jucător? Cum îi motivați pe parcursul serverului?
Cred ca, in finala toata lumea vrea sa tina pasul cu plutonul fruntas si de multe ori nu este nevoie de motivare caci ea vine din interiorul fiecaruia. Evident jucatorii au fost mereu incurajati si ajutati sa treaca peste hopuri.
Pe baza căror criterii se fac recrutările pentru alianța/ele ta/voastre. A fost nationalitatea criteriul principal?
Da , nationalitatea criteriul principal.
Pe Finala 2015 echipa câștigătoare a fost formată din mai multe naționalități. Iei/luați în considerare formarea unor alianțe multinaționale pe viitor? Te rog să motivezi scurt răspunsul.
Dacia a format de-a lungul timpului aliante multinationale cu parteneri de incredere iar atat timp cat aceasta incredere nu a fost stirbita nici intr-un fel , cred ca aceste parteneriate vor continua si in viitor.
Cum au fost definite rolurile alianțelor și ale jucătorilor în cadrul Finalei 2015?
Finala este un server diferit de orice alt server.Fiind vorba de multe natiuni se stabilesc zonele dinaintea startului si ulterior se adopta un stil de joc in celule unde ofensivul sau ofensivii fondeaza initial iar defensivii ii inconjoara in imediata apropiere. Daca unim 2-3 celule apropiate se creaza o alianta zonala. Conducatorii acestor aliante sunt de cele mai multe ori ofensivii activi si cu experienta ai celulelor din care sa format alianta. Jucatorii care nu fac parte din nici o celula intr’un final sunt atribuiti unei aliante in functie de zona in care s-au stabilit.
Au existat alianțe specializate în cadrul echipei tale? Dacă da, în ce anume?
Da , cred ca au fost aliante care s-au concentrat exclusiv pe hammere in vederea cursei pentru minunea Lumii , aliante ca DACIA W sau Dacia W1 si altele care au asigurat stresarea adversarului si incasarea catapultelor inamice. Amintesc aici printre altele Dacia Z , Dacia K, Dacia E sau cehii din Aegina, aliante care s-au aflat in prima linie a frontului. Fiecare a avut rolul lui bine definit de la inceput.
Cum a evoluat strategia ta de joc pe parcursul finalei? Dar strategia alianței tale?
Am realizat tot ceea ce mi-am propus pana la un moment dat cand am apucat-o pe un alt drum. Strategia Aliantei i-a mers perfect din din moment ce am castigat deci cred ca strategia a fost ok.
Dacă vei juca finala anul viitor, ce vei face diferit?
Depinde de imprejurari, e prematur sa vorbim acum.
A existat vreun moment în timpul Finalei 2015 în care te-ai/v-ați temut că echipa ta/voastră ar putea pierde finala? Dacă da, în ce context?
Din punctul meu de vedere, cred ca un moment cheie al serverului a fost imediat dupa atacurile Arabilor cand aveam zidul la 15 si trebuia luata o decizie in privinta strategiei. Cred ca a fost punctul culminant cand sa decis a se continua cu constructia minunii si a nu ridica zidul inapoi la 20. Aici toti jucatorii din confederatie au accelerat la maximum si impreuna am instruit suficiente trupe deff pentru a compensa cele 5 nivele pierdute la zid.
Cum a decurs colaborarea în cadrul confederației NW? Ce contribuții au adus diferitele echipe la victoria finală?
Nu am toate detaliile si nu ma pot pronunta cu exactitate. Totusi cred ca,comparativ cu alti ani, Dacia a avut un :Un numar semnificativ mai mare de jucatori activi si cel mai important - armate de WW pentru END GAME.
Gândește-te la finala încheiată. Dacă ai putea schimba un lucru în cum a decurs jocul, care ar fi acela și de ce?
Avand in vedere ca am castigat n-as schimba nimic !
Numeste trei motive pe baza cărora a fost stabilit contul deținător de WW.
Habar nu am.
Din punctul tău de vedere, este contul barbar cel mai potrivit pentru construcția unui WW, mai ales pe un server de asa anvergura și cu armate mari?
Nu exista altceva in afara de barbar.
Motivul e simplu : resistenta zidul
Numește 3-5 jucători (aliați și/sau adversari) pe care nu îi vei uita ușor și mentionează de ce.
Cred ca nu ii voi uita pe multi si e destul de greu sa aleg doar 3-5... totusi ar fi :
Cobraboy – colegul si prietenul meu Ciprian ma ajutat foarte mult pe tot parcursul serverului.
!.exs (Eduard) – cel mai bun sitter si un jucator cu o experienta exceptionala , de asemenea excelent strateg o persoana pe care te poti baza.
Tbancu si lucky13 – Activi, inteligenti si implicati in tot ceea ce fac (Alina si Tudor)
Cine a fost cel mai redutabil adversar (jucător sau alianță) care ai dori să joace alături de tine / echipa ta? De ce?
Evident ca si adversar am avut mereu etalon aliantele RU Team, daca ar fi sa aleg pe cineva l-as alege pe Nightingale care ne-a hartuit in permanenta pe toata durata serverului.
Povestește-ne primul eveniment la care te gândești când îți amintești de Finala Travian 2015.
Ma gandesc cu placere la planurile de atac realizate ad hoc pe skype impreuna cu Eduard pentru a le cuceri satele thailandezilor din zona. Ne-am distrat copios !
Cu ce îți va ramâne în memorie Finala 2015?- în 5 cuvinte.
SUNTEM CAMPIONI MONDIAL. AM CASTIGAT !
Dorești să participi și în cadrul următorului Turneu Travian? În ce echipă / formă de colaborare?
Cu siguranta voi participa , in ce echipa nu stiu , forma de colaborare nici atat.
Joc & comunitate
Care este versiunea ta preferată a jocului?
T3.6 – sunt un classic inca in viata
Preferi serverele normale sau cele speed?
Prefer serverele normal, hai maxim 2x
Ce părere ai de versiunile actuale ale jocului (Travian: Legends / Travian: Scattered Empire)?
Legends – inca o versiuni pentru oameni mari , strategii complexe, planuri marete
Ce schimbări crezi ca ar fi folositoare pentru a îmbunătăți experiența de joc?
Cred totusi ca pentru a ridica experienta de joc a jucatorilor precum si interesul pentru joc ar trebuii curatat domeniul travian. Prea multe servere, aproape toate goale, plictisitoare si de o intensitate scazuta.
Exemplu domeniul .RO e format din 5 servere normale , 1 server speed si 2 servere Empire in total 8 servere. Redus numarul la jumate 1 server normal, 1 server 2x
1 server speed 3x , 1 server scatter empire 2x
Problem SOLVED.
Te-ai întâlnit în realitate cu colegi / adversari din Travian? Poți numi pe cineva care ți-a lăsat o anumită impresie?
Da , m-am intalnit cu cativa dintre colegi printre care amintesc aici Iepurash – calm,
Timur - echilibru , Stevengreat – maturitate , Prince of Troy – inteligenta ,
Alcool22 – no comment 
Care sunt cele mai frumoase amintiri din Travian pentru tine și colegii tăi?
Pentru mine cu siguranta au fost intalnirile, pentru colegi nu stiu.
Ce doresti sa le transmiți jucătorilor începători? Dar celor care vor să revină în joc?
Rabdare , travianul nu se invata de azi pe maine sau in 2 servere. Iar pentru cei care intra doar pentru faima persoanala sa nu uite ca travianul este un joc de echipa. Ceea ce realizezi singur e cam egal cu zero.
Îți mulțumim pentru timpul acordat și pentru contributie !